מיטות מתכווננות

מיטות מתכווננות ללא קרינה

כידוע, מיטות מתכווננות הן מיטות אשר בדומה לאלו של בית החולים ניתן לשלוט במזרן שלהן על מנת לייצר שיפוע באמצעות מנגנון חשמלי. המלצות המשרד להגנת הסביבה מלמדות כי מנגנון המיוצר עבור מיטות כאלו יהיה בעל חשיפה לקרינה שאינה יותר מ 0.4 מיליגאוס. מעוניינים לדעת איך גם את הנתון הזה אפשר להוריד, ובכך להימנע מחשיפה לקרינה כמעט כליל?

סף החשיפה לקרינה – מה מומלץ?

מבחינת מכון התקנים, אין הנחייה רשמית, אך רופאים ופיזיולוגים רבים תמימי דעים שאסור להיחשף יותר מ- 2 מיליגאוס ליממה לקרינה. מיטות מתכווננות ללא קרינה הן מיטות בעלות מנגנון אוטומטי לביטול המנגנון החשמלי של המיטה, ופתיחתו הלכה למעשה. כיצד זה פועל, ואיך ניתן להגביה או להנמיך מזרן בלי זרם חשמלי פולט קרינה?

מנגנון הפעולה של מיטות מתכווננות ללא קרינה

מתחת למיטה מותקנת מערכת בקרה אשר מזהה כי למשל מספר דקות לא מפעילים את מנגנון החשמל. מערכת הבקרה שולחת דיווח למערכת החשמל ומורה לה להיפתח, כלומר להתנתק מפעולה. כך, הזרם הפנימי בתוך מנגנון המיטה מפסיק לזרום, ובכך אין כלל חשיפה לקרינה. בעל המיטה מעוניין להרים את המזרן? רק ברגע הלחיצה על המנגנון החשמלי – החשמל יחזור לפעול, ועד עצמה של לא יותר מ 0.4 מיליגאוס ממש ברוב המיטות הללו. לאחר מספר דקות מרגע סיום הפעולה - המעגל שוב ייפתח ולא יזרום בו זרם.

לקוחות ממליצים

בעלי מיטות מתכווננות ללא קרינה שהיו ברשותם מיטות זוגיות מרופדות או מיטות עם מעגל חשמלי סגור קבוע מעידים כי מצבם הבריאותי השתפר פלאים, והם חשים הרבה יותר בנינוחות מאשר בעידן בו הייתה להם מיטה עם מעגל חשמלי פועל נון סטופ. הדבר מתבטא בהרגשה בריאה יותר, רוויה פחות במיגרנות וכאבי ראש, ותחושה קלה יותר בגוף בשעת תנועה.

צוותים רפואיים ממליצים

צוותים רפואיים רבים ברחבי הארץ מתריעים זמן רב על כך שמיטות מתכווננות חייבות להיות כולן עם מנגנון ללא קרינה בשעה שלא מרימים או מורידים את המזרן. הצוותים מסתמכים על מחקרים שערכו בנוגע לחשיפת יתר לקרינה ולנזקים שונים שזה יכול לגרום לשוכבים על המיטות הללו. קרינה זו, על אף שהיא מזערית, עלולה להצטבר ולגרום נזקים בריאותיים קשים.

צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:   שם:   טלפון:   אימייל:   שיחת חינם